06-549 789 31

Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 17:00

mark@netwerken.nl

Per mail zijn we ook bereikbaar.

Hoe kan ik mijn verlegenheid overwinnen en makkelijker nieuwe mensen ontmoeten tijdens netwerkevenementen?

Voor veel ondernemers en professionals kan het bijwonen van netwerkevenementen een uitdaging zijn, vooral als je van nature verlegen bent. Maar laat verlegenheid je niet tegenhouden om waardevolle connecties te maken en je zakelijk netwerk uit te breiden. Hier zijn enkele tips om je te helpen je verlegenheid te overwinnen en makkelijker nieuwe mensen te ontmoeten tijdens netwerkevenementen.

Verander je mindset

Een positieve mindset is essentieel. Herinner jezelf eraan dat netwerkevenementen kansen bieden om nieuwe mensen te leren kennen en waardevolle relaties op te bouwen. Focus op wat je kunt bereiken en probeer je verlegenheid als een uitdaging te zien die je kunt overwinnen.

Bereid je voor

Voorbereiding is de sleutel. Oefen een korte, krachtige introductie over jezelf en je bedrijf. Dit helpt je om jezelf zelfverzekerd te presenteren wanneer je wordt gevraagd wat je doet.

Zoek gemeenschappelijke grond

Zoek naar gedeelde interesses of onderwerpen die je kunt aansnijden tijdens gesprekken. Dit maakt het makkelijker om in gesprek te komen en verbinding te maken met anderen.

Stel vragen

Een goede manier om uit je schulp te kruipen is door vragen te stellen. Dit toont oprechte interesse in de ander en zorgt voor een natuurlijke flow in het gesprek.

Kom vroeg aan

Bij netwerkevenementen is het vaak rustiger aan het begin. Dit is een ideale tijd om nieuwe mensen te ontmoeten zonder de drukte.

Focus op luisteren

Actief luisteren is een krachtige vaardigheid. Door goed te luisteren naar anderen, kun je meer te weten komen en gesprekken op een natuurlijke manier voortzetten.

Breng een vriend mee

Als je je echt ongemakkelijk voelt, vraag dan een vriend of collega om met je mee te gaan. Dit kan je helpen om je meer op je gemak te voelen.

Volg een netwerktraining

Een netwerktraining kan je specifieke vaardigheden aanleren om je verlegenheid te overwinnen en succesvol te netwerken. Je leert hoe je jezelf kunt presenteren, gesprekken kunt voeren en blijvende indrukken kunt maken.

Verlegenheid hoeft geen obstakel te zijn tijdens netwerkevenementen. Met deze tips en een positieve mindset kun je stap voor stap je comfortzone vergroten en nieuwe mensen met vertrouwen tegemoet treden. Voor meer informatie over netwerken en hoe je je vaardigheden kunt versterken, bezoek Netwerken.nl en ontdek de mogelijkheden voor netwerktrainingen.

Schrijf je in voor een netwerktraining

Een netwerktraining is handig voor elke ondernemer. Het maakt je sterker en slimmer in zaken doen.

Over Mark Reinders

Mark Reinders is het brein achter Netwerken.nl en heeft meer dan 10 jaar ervaring met netwerken. Als ondernemer kun je bij Mark terecht voor waardevolle inzichten en begeleiding bij het opbouwen van effectieve en betekenisvolle zakelijke relaties.

De voordelen van een netwerktraining

Alle categorieën