Page content

article content

Standaard of een persoonlijke uitnodiging op LinkedIn

Stuur jij wel eens een standaard of een persoonlijke uitnodiging op LinkedIn? Alles tijdens het netwerken draait om het geven van aandacht aan andere mensen en zorgen dat je een connectie maakt. En dat kun je op heel veel verschillende manieren wel doen. Maar ook op heel veel verschillende manieren niet. Hoe het niet moet en hoe het wel moet, daar heb ik in een andere blog al wat voorbeelden van genoemd. Maar in de dagelijkse praktijk kom je van alles tegen. En ik wil dit een keer een ander voorbeeld met jullie delen.

Hoe nodig jij iemand uit op LinkedIn?

Allereerst, wat ik zag op LinkedIn, is dat je tegenwoordig veel uitnodigingen krijgt en dan staat er zo’n standaardzinnetje: I’de like to add you to my network. Dat herkennen jullie misschien wel als je op LinkedIn kijkt. Heel vaak denk ik: wie is die persoon? Dus mensen willen toegevoegd worden aan mijn netwerk, maar omdat ik alleen dat zinnetje en de foto zie, weet ik niet altijd wie die persoon is. Het is heel onpersoonlijk. Ik zeg niet dat je dat niet af en toe kan doen. Zeker als je met iemand om de tafel zit en je zegt joh, ik voeg je nu even toe, dan kan ik me daar nog iets bij voorstellen.

Probeer alsjeblieft, als je iemand een LinkedIn-uitnodiging stuurt, erbij te vermelden wat jouw connectie is met die persoon. Oftewel, waar kennen jullie elkaar van? Wat is de aanleiding van het willen connecten op LinkedIn? Zodat de persoon die jouw verzoek ontvangt, weet wie je bent en waar je hem of haar van kent. Maak het persoonlijk.


Felicitatie sturen via LinkedIn

Daarnaast werd ik de afgelopen periode door veel mensen gefeliciteerd met het jubileum op mijn werk. Dat is op LinkedIn een standaard feature, dat als je zoveel jaar blijkbaar geregistreerd staat dat je gefeliciteerd wordt. En begrijp me niet verkeerd, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar ook daar geldt weer: wat stuur je? Ik heb best wel veel standaardreacties gekregen waarin bijvoorbeeld stond: gefeliciteerd met uw jubileum of gefeliciteerd met uw werk. Gewoon standaardzinnen, die je kan instellen op LinkedIn.

Toch is het raar als je op een gegeven moment van heel goede relaties of zelfs hele goede vrienden een berichtje krijgt: ik wil u feliciteren met uw werkjubileum. Dan weet je dat dat standaard is ingesteld.

Mijn advies is om daar dan een persoonlijke boodschap van te maken.

In de zin van: Beste Jochem, ik zie nu dat je nu tien jaar bestaat. Wat ontzettend leuk. Ik ben benieuwd waar je allemaal doorheen bent gegaan. In ieder geval wil ik je van harte feliciteren met deze mijlpaal. En hopelijk spreken we elkaar snel.

Dat is toch veel leuker om te krijgen?

Comment Section

0 reacties op “Standaard of een persoonlijke uitnodiging op LinkedIn

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);