Page content

article content

Wees dankbaar

Dankbaarheid

Dat was één van de onderwerpen die in de vorige blog naar voren kwam. Ik wil daar wat dieper op ingaan, omdat dankbaarheid de grootste kracht is in het universum.

We laten onszelf vaak leiden door dingen die niet goed gaan en we maken ons daar zorgen over. We hebben geen zicht meer op dingen die wel goed gaan en waar we wel heel dankbaar voor kunnen zijn.

In dit blog wil ik 5 onderwerpen behandelen waar je dankbaar voor kan zijn, ook al zit je in een moeilijke tijd.

1. Wees dankbaar dat je leeft

Je kunt dankbaar zijn voor het feit dat je überhaupt leeft op dit moment. Dat is niet zo heel erg vanzelfsprekend. Zoals jullie zullen weten zijn er heel veel mensen die niet meer leven of die het veel slechter hebben. Het is dus absoluut niet vanzelfsprekend dat je op dit moment in leven bent. Het is ook geen garantie dat je dat morgen nog bent. Daarom kan het goed om, wanneer de dag begint, dat je dankbaar bent voor het feit dat je leeft.

2.Wees dankbaar voor je gezondheid

Het tweede waar je heel erg dankbaar voor kunt zijn, is je gezondheid. Het feit dat je gezond bent. Vaak mankeren we niks. Misschien heb je wel problemen met je gezondheid. Maar dan nog zijn er heel veel andere mensen die iets hebben dat nog veel erger is.

Probeer niet in te zoomen op die paar punten die niet goed gaan in je leven, qua gezondheid. Probeer na te denken over wat wél positief is. Vaak is het ons negatieve denken wat ons verstrikt in ons geluksniveau.

We zijn vaak geneigd te denken: o, ik voel me niet zo lekker; o, ik ben zo moe; o, ik heb zo’n pijn in mijn knie. Daar wordt vaak de focus op gelegd. Focus je beter op het feit dat je bijvoorbeeld wel gezonde benen hebt. Dus ga wandelen, hardlopen, fietsen, wat dan ook. Probeer de focus te verleggen en te kijken waar je dankbaar voor kunt zijn binnen datgene waar je wel gezond bent.

3. Wees dankbaar voor de mogelijkheden die je hebt

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden in dit universum. Zoveel kansen die te benutten zijn. Wees dankbaar voor de mogelijkheden die aan je voorbijkomen. Ik maak het regelmatig mee dat er gigantische opportunity’s voorbijkomen, kansen voor mensen, die niet worden gegrepen, omdat men nog zo vastzit.

Vastgeroest in het oude of in het klagen of in het depressief zijn – zou je het bijna willen noemen. Terwijl er kans na kans na kans voorbijkomt. Volg je intuïtie en ga dingen doen die je leuk vindt. Want die kansen komen niet voor niets voorbij. Wees dankbaar voor de kansen die voorbijkomen en pak die kansen ook.

4. Wees dankbaar voor de mensen om je heen

Wees dankbaar voor de mensen die in je leven en om je heen zijn. Wees vooral dankbaar voor de mensen die van je houden en die er voor je zijn in goede tijden en in slechte tijden. Maar ook voor mensen die misschien niet zo heel erg positief in je leven zijn geweest. Natuurlijk hoef je structureel negatieve mensen niet langer in je leven te houden. Maar degenen die in je leven komen, die op dat moment misschien een pain in the ass zijn, daar kun je toch dankbaar voor zijn. Omdat het iets bij je naar boven kan halen.

Maar met name de mensen van wie je houdt, die er altijd voor je zijn in goede en in slechte tijden, wees dankbaar dat ze er zijn en probeer dat ook te laten blijken.

5. Wees dankbaar voor de moeilijke periodes in je leven

De moeilijkste voor veel mensen: wees dankbaar voor de moeilijke periodes in je leven. Het leven is eenmaal niet continue een weg omhoog. Dat zou een behoorlijk saai leven worden. Je leeft ook om te leren.

Iedereen heeft of krijgt te maken met zware tijden. Je kan in een periode terechtkomen – ik heb dat zelf ook meegemaakt – waarin dingen niet allemaal vanzelfsprekend zijn. Waarin je hard kan vallen en in diepe dalen terecht kan komen. Het zijn allemaal leermomenten. Het zijn allemaal periodes – zoals ik dat heb ervaren – waardoor je er sterker uit kunt komen.

What doesn’t kill you, makes you stronger.

Het is mindset.

Hoe kijk je naar deze moeilijke tijden? De meeste mensen die het zwaar hebben, kunnen daar heel, heel lang over praten. Uiteindelijk wordt niemand daar vrolijk van.

Ten eerste lost het het probleem niet op. Sterker nog, het trekt meer problemen aan. Want als je problemen maar uit blijft spreken, krijg je van het universum extra problemen. Dat is wat je uitzend.

Wat belangrijk is, is dat op het moment dat je in een moeilijke periode terechtkomt, is dat je er dankbaar voor bent. Omdat je weet, dit is iets wat ik ga overwinnen, wat ik kán overwinnen. Ik ga hier mijn lessen uit trekken en ik ga zorgen dat ik beter word dan ik ooit geweest ben.

Blijkbaar was die moeilijke periode nodig om jou op een hoger plan te krijgen.

Wees dankbaar voor de moeilijke periodes in je leven, zodat je daar alleen maar beter uit komt.

Comment Section

0 reacties op “Wees dankbaar

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);