In-company training | Effectief netwerken 

Wil jij jouw team leren op welke wijze ze effectiever en efficiënter kunnen netwerken? Hoe ze meer rendement halen uit hun netwerkactiviteiten?

Een aantal van onze klanten

Wat is effectief netwerken?

Laten we eerst vaststellen wat het niet is. Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens een bezoek gebracht aan een netwerkbijeenkomst? Waarschijnlijk kwamen we aan het eind van de dag teleurgesteld weer thuis. Te veel gesprekspartners die alleen praatten over hun eigen product, te veel deelnemers die alleen kwamen om iets te verkopen. Dat is niet effectief. Sterker nog, het is geen netwerken!

Want als echte netwerker ben je helemaal niet op zoek naar klanten. Je bent op zoek naar tussenpersonen, naar mensen die jou met die klanten in contact brengen.

Je einddoel is een gratis marketingteam, een grote groep van mensen die zo enthousiast zijn over jou en je dienstverlening, dat ze jou aanbevelen bij je klant.

“Jochem heeft onze sales- en accountmanagers op inspirerende wijze nieuwe, praktische netwerkinzichten bijgebracht. Een aanrader!”

Heiko Hoogendijk, (voormalig) Commercieel directeur Business Line Pensioen, AEGON

Wat houdt een in-company training in?

Indien je kiest voor onze in-company training, kun je kiezen voor de basistraining of voor de volledige netwerkacademie van Netwerken.nl bij jullie op kantoor, in-company dus! Dit betekent géén reistijden voor het personeel, trainingen in een vertrouwde omgeving, directe feedback met collega’s, geen zaalkosten en uitermate efficiënt omgaan met kostbare tijd!


Onze netwerkacademie kent een meerdaagse opleiding van verschillende modules. Het bestaat uit een basistraining ( 5 dagdelen) en een vervolgtraining ( 5 dagdelen).

Basistraining Strategisch netwerken 

Deelnemers krijgen alle informatie, inzichten en vaardigheden op het gebied van (online) netwerken om concreet mee aan de slag te kunnen.

Vervolgtraining Strategisch netwerken 

Als aanvulling op de basistraining gaan we hier op diverse onderwerpen dieper in zoals effectief communiceren, gedrag en sales. 

Netwerken.nl gaat letterlijk in de schoenen van de deelnemers staan om te zorgen dat de gewenste resultaten worden gerealiseerd.

Vorige week hebben we met alle medewerkers van Private Banking, Kantoren, Hypotheken en Zakelijk een Ringbijeenkomst gehad. 


Jochem heeft de medewerkers meegenomen in de kunst van het netwerken. Boeiend en met veel eyeopeners voor de collega’s.


Resultante is dat onze mensen nu een beter beeld hebben bij het netwerken en hopelijk daarin vaardiger worden.

Ron Jager

Rayondirecteur Advies Zakelijk Veluwe-Achterhoek - ING

Het resultaat

De deelnemers leren op welke wijze ze effectiever en efficiënter kunnen netwerken en hoe ze meer rendement halen uit hun netwerkactiviteiten. Na de training hebben de deelnemers o.a. het volgende bereikt:


 • ze hebben inzicht in de eigen netwerkhouding en die van anderen;
 • ze kennen hun netwerk;
 • ze weten hoe ze inzicht moeten verkrijgen in hun tweedegraads netwerk;
 • ze stellen doelen en weten deze doelen daadwerkelijk te behalen
 • ze hebben het vermogen om op een proactieve manier relaties aan te gaan en te verbeteren;
 • ze kunnen oplossingsgericht communiceren. Wat kan ik de ander bieden, wat heeft de ander van mij nodig?
 • ze hebben meer zelfvertrouwen, ook in het contact met anderen;
 • ze weten hoe ze ‘gekocht’ worden;
 • ze hebben een korte en sterke pitch zodat ze ‘top of mind’ blijven bij hun netwerk;
 • ze kunnen optimaal rendement halen uit Social Media;
 • ze hebben inzicht in hun eigen houding en gedrag;
 • ze beschikken na de training over een persoonlijk netwerkplan. Daarmee kunnen ze direct aan de slag en kunnen ze successen genereren. Uiteindelijk leidt dat tot meer klanten en dus tot meer omzet.

Klanten vertellen

Thijs van Tuyll van Serooskerken - Greyt

“Deze training netwerken is absoluut een aanrader voor iedereen die meer uit zijn netwerk wil halen. Jochem weet op een inspirerende manier het nut van het onderhouden van een goed netwerk duidelijk te maken en geeft in de training zeer concrete handvatten en opdrachten om resultaten te bereiken.”

Richard van Gestel

Sr. Relatiemanager MKB – ING Nederland

“Jochem, ik wil je nomaals bedanken voor de zeer leuke presentatie. Ik heb veel goede reacties gehad van de deelnemers.”

Mark Nahon

ProExc

“Jochem heeft ons, op zijn geheel eigen wijze, enorm weten te inspireren en motiveren, met als gevolg dat wij nu actief bezig zijn ons netwerk op te bouwen en onderhouden.”

Vraag meer informatie aan

of maak een afspraak!


[gravityforms id="4" title="false"]