Page content

article content

Zomers netwerken

Netwerken in de zomer

De zomer en vakantieperiode zijn in volle gang. Voor veel van ons is de vakantie zelfs al gestart. Tijd om je helemaal af te sluiten van je werk? Of gebruik jij juist deze rustige tijd om te werken aan je bedrijf of carrière? In deze blog lees je waarom deze periode ideaal is om aan je netwerk te werken.

En dat kan zelfs met behoud van je vakantiegevoel.

Eindelijk tijd voor je offline netwerk

Doordat veel collega’s en relaties vakantie vieren is je agenda waarschijnlijk minder vol. Je hebt dus tijd om te netwerken. Ook is het rustiger op de weg, waardoor je eens een netwerkbijeenkomst kan bezoeken die wat verder uit de buurt ligt. In de zomer worden er best veel (informele) netwerkborrels georganiseerd. Ook zijn er netwerkclubs die elkaar in de vakantieperiode blijven zien. Daar kan je nu dus goed aansluiten als gast. Gebruik deze rustige periode eens om te kijken wat bij jou past.

Netwerken op de camping

Bij netwerken denk je al gauw aan het bezoeken van netwerkbijeenkomsten, maar ook privé en op je vakantieadres kan jij je netwerk uitbreiden. Kan jij kort en duidelijk uitleggen wat je doet en wat jij betekent voor je doelgroep? Net als het weer en je hobby’s, is je werk echt een prima gespreksonderwerp op de camping. En wat handig is het als jouw campingbuurman na de vakantie precies weet wie hij naar jou kan doorverwijzen. Juist de vakantiesfeer en het veelvuldige contact zorgt dat je op een informele manier kan laten zien wat jij voor je doelgroep kan betekenen.

Netwerkbijenkomsten in de zomer

Ik noemde het al even. In de zomer zijn er genoeg netwerkmogelijkheden. Een landelijk netwerk dat sowieso doorgaat in de zomerperiode is Business Open. Maar google ook eens naar andere netwerkmogelijkheden bij jou in de buurt.

Zorg in ieder geval dat je jezelf op je gemak voelt bij de plek waar je gaat netwerken. Je moet jezelf kunnen zijn. Netwerken met ‘goede weersomstandigheden’ noem ik dit ook wel. En welke weersomstandigheden het beste passen, dat verschilt gelukkig voor iedereen. Neem de tijd om dat voor jezelf uit te vinden.

Effectief netwerken

Een laatste tip die niet alleen nu, maar het hele jaar belangrijk is. Zet niet gelijk een streep door een netwerk waar jouw directe doelgroep niet aanwezig is. Als jouw netwerk je aanbeveelt bij je doelgroep is dat veel fijner, dan jezelf moeten verkopen tijdens het netwerken. Wil je weten hoe jij je netwerk effectief inzet? Neem dan contact met me op voor een gratis sparringsessie.

Ik wens je een fijne en succesvolle zomer!

Comment Section

0 reacties op “Zomers netwerken

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);