Page content

Stop met verkopen en word gekocht!

article content

Stop met verkopen en word gekocht!

Effectief netwerken met Social Meaning leidt tot meer omzet en meer klanten doordat je van je netwerk ambassadeurs maakt en zij je gaan aanbevelen aan je eigen doelgroep.

Effectief netwerken met Social Meaning leidt tot meer omzet en meer klanten doordat je van je netwerk ambassadeurs maakt en zij jou gaan aanbevelen aan jouw doelgroep. Netwerken.nl schreef een uitgebreide post op Nu.nl.

Hierbij aantal belangrijke Do’s en Dont’s

  1. Do: Heb een juiste mindset. Netwerken draait om het principe van zaaien en oogsten. In eerste aanleg gaat het niet om jou maar om de ander. Hoe kun je vanuit oprechte interesse een ander helpen? Hiermee stort je op een ‘emotionele bankrekening’ en bouw je een tegoed op in de onderlinge relatie en daarmee maak je de connectie.Don’t:  Denk niet alleen aan jezelf en hoe jij beter kan worden van de ander. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen het liefst over zichzelf praten. Probeer dat te voorkomen.
  2. Do: Breng je netwerk goed in kaart. De meeste mensen hebben geen idee wie er in hun netwerk zitten. Zowel zakelijk als privé en dat is zonde. Alleen wanneer er een goed overzicht is kun je er effectief mee aan de slag.Don’t: Zorg dat je niet ‘rood’ staat bij je netwerk. Dus dat je niet alleen een beroep op het netwerk doet als je het nodig hebt maar ook doorlopend bezig bent met hoe je je netwerk kunt helpen.
  3. Do: Weet wie je doelgroep is.  Als je zelf al niet goed kunt formuleren wie je doelgroep is dan kan je netwerk dat al helemaal niet. Het is daarom essentieel dat goed te kunnen verwoorden.Don’t: Voorkom dat je met hagel schiet door willekeurig naar netwerkbijeenkomsten te gaan in de  hoop een potentiele klant tegen te komen. Niet alleen is die kans heel klein, het is ook doorzichtig en mensen voelen dat feilloos aan.
  4. Do: Zorg dat je altijd antwoord kunt geven op de vraag: ‘hoe weet ik of ik met een prospect van jou in gesprek ben?” Dit is de mooiste vraag die je van je netwerk kunt ontvangen dus zorg dat je daar kort en krachtig op kunt antwoorden.Don’t: Val mensen niet zo maar lastig als ze met elkaar in gesprek zijn. Dat is ongepast en kan veel irritatie veroorzaken.
  5. Do: Ken je Elevator Pitch. De meeste gestelde vraag op een netwerkbijeenkomst is: ‘Wat doe je? Toch hebben veel mensen er  moeite mee daar een goed antwoord op te geven. En dat is jammer wat daardoor blijf je niet ‘top of mind’ bij je netwerk.Don’t: Praat niet teveel over jezelf en al helemaal niet in vakjargon. Dat zorgt er namelijk voor dat mensen afhaken en hun interesse wegebt.

Effectief en strategisch netwerken met Social Meaning kun jij ook leren. Gedurende een hele dag ga je met Jochem aan de slag om meer effect uit je netwerk acitviteiten te behalen. Kijk wanneer de volgende dag is gepland en meld je aan.

Kijk voor het gehele artikel op nu.nl