Vijf niveaus van luisteren

In mijn vorige blog nam ik je al even mee in het fenomeen luisteren en waarom dat zo cruciaal is. In deze blog wil ik graag 5 niveaus van luisteren met je doornemen. Luisteren kun je als volgt doen: 1 Negeren Dat is vooral rondkijken tijdens een gesprek, of andere...

De inspanning van luisteren

Is luisteren zwaar? Het antwoord luidt: NEE. Maar het is wél inspannend. Echt aandachtig luisteren kost energie en vergt focus. Het probleem is echter dat we nogal snel worden afgeleid door bijvoorbeeld deuren die open gaan, muziek, catering etc etc. Wanneer deze...

Erkenning en waardering

Vanochtend las ik in de krant een stukje over de “secretaresse dag”. Uit het stuk kwam naar voren dat er bij bedrijven geen budget meer is om hun secretaresses te laten weten hoe blij ze met hen zijn. Er is eerst budget nodig om deze waardering uit te dragen. Oftewel:...

Een goede vriendin en mijn ego…

Ooit had ik een vriendin, een hartsvriendin die ik al heel lang kende. We luisterden naar elkaars problemen en als een van ons iets nodig had, stond de ander al klaar om te helpen. Maar twee jaar geleden maakten we een afspraak: ik zou haar helpen om aan...

Op een podium zonder podium

‘Ik ben Jochem Klijn en ik zorg dat u kunt ophouden met verkopen en beginnen met gekocht te worden.’ Dat is mijn elevator pitch en iedere week laat ik hem horen aan zo’n 100 mensen. Nee, ik spreek ze niet alle 100 aan bij een netwerkborrel, en ik sta ook geen...

De total make-over van Evelien

Opeens krijgt mijn vriendin Evelien weer opdrachten. Een interim-managementklus bij een grote uitgeverij bijvoorbeeld. En een HRM-adviestraject bij het hoofdkantoor van een chemisch bedrijf. Het is zelfs meer dan ze aankan. En dat terwijl ze al maanden werkeloos thuis...

Wanneer moet jij aan me denken?

Stel, wij ontmoeten elkaar op een netwerkbijeenkomst. Het klikt, we blijven een tijdje staan praten – en dan stel je me de onvermijdelijke vraag: ‘Ik wil je graag aanbevelen. Maar wanneer moet ik aan je denken? Bij welke prospects?’ Ik heb daarop twee antwoorden. Een...

Zijn vrouwen goede netwerkers?

Toen ik laatst een netwerktraining had gegeven, raakte ik aan de praat met een van de deelnemers. Een vrouw. Een leuke vrouw. Iemand aan wie je direct zag dat ze makkelijk contact maakt. En toch was er iets dat haar dwars zat. ‘Weet je Jochem’, zei ze. ‘Dat wat jij...

Zaaien met je hoofd of met je hart?

Hoe kom je er achter in welke mensen je moet investeren? Moet je je laten leiden door zakelijke motieven? Of toch door je gevoel tijdens het eerste gesprek? U weet het: netwerken is meer een kwestie van geven dan van ontvangen. Natuurlijk, het gaat om de uiteindelijke...

Stop met verkopen en word gekocht!

Effectief netwerken met Social Meaning leidt tot meer omzet en meer klanten doordat je van je netwerk ambassadeurs maakt en zij je gaan aanbevelen aan je eigen doelgroep. Effectief netwerken met Social Meaning leidt tot meer omzet en meer klanten doordat je van je...

Netwerktips ?

Wij hebben regelmatig netwerktips die we met je willen delen. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This